Jak se vyvarovat exekuci?

Nová doba přináší i nové možnosti. Dneska si na úvěr můžete pořídit dům, byt, auto, pračku, dovolenou i dárky na Vánoce. Lákadel je nepřeberné množství, stejně tak i nabídek na půjčky. Proto se lidé naučili žít na dluh. Na všechno co potřebují, i na to co nepotřebují, si bezmyšlenkovitě berou půjčky. Půjčování má svá pravidla, vyžadující určitou disciplínu. Často se pak stává, že lidé přestávají splácet a dostávají se do začarovaného kruhu půjčování a nesplácení, které může vést až exekuci. Jak se takové exekuci a osobnímu bankrotu vyvarovat?

Nepůjčujte si, když nemáte na splátky

Stojíte před rozhodnutím, zda si vzít půjčku a přitom nemáte jistotu, z čeho a jak ji budete splácet? Jediná rada zní, nedělejte to! Toto rozhodnutí vás může stát více než jen splácet půjčku. V případě neuvážené půjčky se můžete zadlužit až tak, kdy vám nezbude než nedostatek peněz řešit další půjčkou a dostat se až do takového koloběhu půjčování, ze kterého se vám nepodaří uniknout. Půjčku si vždy dobře rozmyslete a berte si ji jen v případě, že máte jakousi finanční rezervu pro případ výpadku příjmů, tak aby jste byli schopni pokrýt splácení i v období bez práce.

Oslovte nejprve své věřitele

Jakmile zjistíte, že máte problém se splácením, na nic nečekejte a obraťte se na věřitele. Neprodleně jim oznamte, že nemáte peníze na úhradu závazků a snažte se domluvit na individuálním splátkovém kalendáři či možnosti odkladu nebo snížení splátek. Solidní poskytovatelé obvykle takové žádosti vyhoví, protože vidí snahu a zvýší se jim šance, získat půjčené peníze zpět. Sice za delší dobu, ale bez problémů a nutnosti řešit takový problém u soudu. Mějte také na paměti, že cena za odklad splátek nebude nikdy tak vysoká jako případná exekuce.

Požádejte o konsolidaci a ušetřete

Máte několik půjček, ztráceti přehled kolik, komu a kdy zaplatit? Banky nabízejí možnost konsolidace půjček, kdy spojí všechny půjčky do jedné. Výhoda tkví ve zjednodušení a zpřehlednění závazků. Klient bude platit jen jednu splátku a výše této splátky bude podstatně nižší, než součet všech stávajících splátek. Konsolidace půjček má ovšem svá pravidla a podmínky. Schválena bývá jen lidem s dobrou platební morálkou a bez negativních záznamů v registrech dlužníků.


Datum: 8. 2. 2018

Oddlužení jako poslední šance

Jste zadlužení tak, že vám exekutor stojí za zády a sotva vám zbývá na živobytí? Je tu poslední šance – požádat soud o oddlužení. Ovšem není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Pravidla jsou přísná a ne každému soud oddlužení dovolí. Pro oddlužení je třeba mít závazky minimálně u dvou věřitelů a být v prodlení se splácením více něž měsíc. Soud bude zkoumat mnoho skutečností a oddlužení povolí jen tomu, u koho si bude jist, že splatí v průběhu pěti let alespoň třetinu závazků. V první řadě musí mít takový člověk pravidelný příjem. Návrh na oddlužení je dobré si nechat zpracovat odborně pomocí profesionálů, kteří mají s tímto zkušenosti. Existuje řada neziskových organizací a bezplatných občanských poraden, které umí fundovaně poradit a pomoci bezplatně.

JAK RYCHLE SEHNAT PENÍZE

Také byste rádi znali odpověď na otázku, kde vzít peníze? Nejrychlejší cestou je bezesporu půjčka, tou trnitější vydělávání a spoření.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU PŮJČKY

Nebuďte pohodlní zjišťovat si více podrobností a vyvarujte se nejčastějším chybám při výběru půjčky. O jaké se jedná?

JAK UŠETŘIT TISÍCE KORUN ROČNĚ

S našimi tipy se Vám podaří uspořit několik tisíc korun a utvořit si finanční rezervu na horší časy.

NEBANKOVNÍ PŮJČKA

Nebankovní společnosti v současné době směle konkurují bankám a neustále se snaží zlepšovat a rozšiřovat svou nabídku. Lehce u nich získáte půjčky do výplaty, střednědobé půjčky i úvěry zajištěné nemovitostí.

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMU

U žádostí o půjčku často narazíte na to, že musíte doložit příjem. Ne vždy jsou ale finanční instituce tak přísné. Na internetu najdete vcelku bohatou nabídku půjček bez doložení příjmu.

RYCHLÁ PŮJČKA

Od půjček nejčastěji očekáváme, aby byly dostupné, levné a rychle vyřízené. Rychlé půjčky jsou tu pro Vás, když potřebujete peníze okamžitě a bez čekání..