Neignorujte své dluhy a řešte je včas

Zavíráte před dluhy oči a doufáte, že samy od sebe zmizí? Neignorujte své závazky a řešte je včas, než Vás dožene strašák jménem „Exekuce“. Pokud si s dluhy nevíte rady, přečtěte si našich sedm tipů, jak je zvládnout bez ztráty bydlení a majetku.

Vyhledejte odbornou pomoc

Své dluhy řešte aktivně a obraťte se na odborníky, kteří s Vámi sestaví finanční plán a poradí, jak postupovat při splácení závazků.

Nepokračujte v zadlužování

Nevstupujte do bludného kruhu tím, že si vezmete půjčku na úhradu svých dluhů. Většinou ji získáte za nevýhodných podmínek a opět budete muset řešit, z čeho budete půjčku splácet.

Komunikujte s věřiteli

Vaše závazky Vás dříve či později dostihnou, proto jednejte s věřiteli a přebírejte si poštu. Naopak nic nevyřešíte změnou trvalého bydliště nebo telefonního čísla – své problémy tím akorát prohloubíte.

Obracejte každou korunu

Uskromněte se ve výdajích, které nejsou nezbytně nutné, a ušetřenou částku dávejte na splátky. V případě, že promýšlíte každý nákup, a stejně nemáte na splácení půjček, zajistěte si další příjem brigádou.

Sepište si dluhy

Uzavřeli jste několik půjček a ztrácíte o nich přehled? Zjistěte od svých věřitelů a ze smluv, kolik a komu dlužíte, kolik zbývá splátek a jaké jsou sankce za nečinnost. Přednostně splaťte dluhy s vysokými pokutami a ohrožující Vaše bydlení.

Svěřte se své rodině

Odhoďte stud stranou a povězte o svých dluzích svému partnerovi nebo rodinným příslušníkům, s nimiž máte dobré vztahy. Mohou Vám finančně pomoci nebo se stát důležitou psychickou oporou.

Využijte možnost oddlužení

Oddlužení berte jako poslední variantu pro zbavení se dluhů. Tzv. osobní bankrot přináší řadu úskalí, jako je životní minimum po dobu pěti let nebo prodej majetku. Celou záležitost je vhodné prokonzultovat s dluhovou poradnou.


Datum: 23. 6. 2015

JAK RYCHLE SEHNAT PENÍZE

Také byste rádi znali odpověď na otázku, kde vzít peníze? Nejrychlejší cestou je bezesporu půjčka, tou trnitější vydělávání a spoření.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU PŮJČKY

Nebuďte pohodlní zjišťovat si více podrobností a vyvarujte se nejčastějším chybám při výběru půjčky. O jaké se jedná?

JAK UŠETŘIT TISÍCE KORUN ROČNĚ

S našimi tipy se Vám podaří uspořit několik tisíc korun a utvořit si finanční rezervu na horší časy.

NEBANKOVNÍ PŮJČKA

Nebankovní společnosti v současné době směle konkurují bankám a neustále se snaží zlepšovat a rozšiřovat svou nabídku. Lehce u nich získáte půjčky do výplaty, střednědobé půjčky i úvěry zajištěné nemovitostí.

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMU

U žádostí o půjčku často narazíte na to, že musíte doložit příjem. Ne vždy jsou ale finanční instituce tak přísné. Na internetu najdete vcelku bohatou nabídku půjček bez doložení příjmu.

RYCHLÁ PŮJČKA

Od půjček nejčastěji očekáváme, aby byly dostupné, levné a rychle vyřízené. Rychlé půjčky jsou tu pro Vás, když potřebujete peníze okamžitě a bez čekání..