Jak se správně zadlužit

Někdy se zadlužení nelze vyhnout, zvlášť když plánujete vlastní bydlení, pořízení automobilu nebo chcete financovat studium svého dítěte. Půjčky patří k životnímu stylu dnešních domácností a rozhodně nelze říct, že je to špatné. Pokud dodržíte zásady, jak se správně a zodpovědně zadlužit, nehrozí Vám žádné peněžní problémy.

Zásada č. 1 – Půjčujte si na důležité věci

Zadlužovat se kvůli dovolené nebo drahé elektronice není nejšťastnější nápad. Úvěr použijte na věci s delší životností, než jaká je jeho splatnost a vždy přemýšlejte nad tím, zda danou věc potřebujete ke svému životu.

Zásada č. 2 – Zjistěte si celkovou cenu úvěru

Nenechte se zlákat první nabídkou s nízkou úrokovou sazbou. Mnohem větší vypovídací hodnotu má roční procentní sazba nákladů (RPSN), která udává, kolik skutečně přeplatíte za úvěr. Vyplatí se proto porovnat více půjček od různých finančních institucí.

Zásada č. 3 – Nevytvářejte půjčkou finanční rezervu

Někteří lidé si půjčují, protože nemají z čeho našetřit na finanční rezervu. Již ale nedomyslí, že částku, kterou dávají na splátky, mohli dávat na stranu a utvořit si rezervu. Než si unáhleně půjčíte, zauvažujte nad tím, jak snížit své výdaje.

Zásada č. 4 - Čtěte smluvní podmínky

Uzavřít smlouvu o půjčce bez prostudování smluvních podmínek se Vám může v budoucnu vymstít. Důležité je pročíst si obchodní podmínky i ustanovení psaná drobným písmem a porozumět tomu. Ze smlouvy zjistíte výši všech pokut, zda lze úvěr předčasně splatit a kdo by rozhodoval o případných sporech.

Zásada č. 5 – Neberte si půjčku na splácení úvěru

V případě, že jste se zadlužili, dejte si předsevzetí, že při neschopnosti splácet půjčku si nesjednáte další úvěr na vyrovnání dluhu. Raději se snažte domluvit přímo s věřitelem na novém splátkovém kalendáři.


Datum: 10. 3. 2015

JAK RYCHLE SEHNAT PENÍZE

Také byste rádi znali odpověď na otázku, kde vzít peníze? Nejrychlejší cestou je bezesporu půjčka, tou trnitější vydělávání a spoření.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU PŮJČKY

Nebuďte pohodlní zjišťovat si více podrobností a vyvarujte se nejčastějším chybám při výběru půjčky. O jaké se jedná?

JAK UŠETŘIT TISÍCE KORUN ROČNĚ

S našimi tipy se Vám podaří uspořit několik tisíc korun a utvořit si finanční rezervu na horší časy.

NEBANKOVNÍ PŮJČKA

Nebankovní společnosti v současné době směle konkurují bankám a neustále se snaží zlepšovat a rozšiřovat svou nabídku. Lehce u nich získáte půjčky do výplaty, střednědobé půjčky i úvěry zajištěné nemovitostí.

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMU

U žádostí o půjčku často narazíte na to, že musíte doložit příjem. Ne vždy jsou ale finanční instituce tak přísné. Na internetu najdete vcelku bohatou nabídku půjček bez doložení příjmu.

RYCHLÁ PŮJČKA

Od půjček nejčastěji očekáváme, aby byly dostupné, levné a rychle vyřízené. Rychlé půjčky jsou tu pro Vás, když potřebujete peníze okamžitě a bez čekání..