Jak zatočit s dluhy?

Půjčky pomáhají splnit naše sny a touhy, ale někdy přerostou v těžko řešitelný problém. Prokletím se stávají v momentě, kdy přijdeme o práci, dlouhodobě marodíme nebo jsme podcenili svou schopnost splácet. Neschovávejte se ale před finančními problémy pod peřinu a jednou provždy zatočte s dluhy. Stačí se držet následujících pravidel.

Zaměřte se na čisté příjmy

Spočítejte si své čisté měsíční příjmy, ale nezahrnujte do nich nahodilý příjem, prémie ani bonusy. Zjistíte, s kolika penězi měsíčně disponujete. Pokud se objeví mimořádný příjem nebo odměny v zaměstnání, použijte jednu třetinu na úhradu dluhů, druhou uložte na účet do rezervy a za třetí si pořiďte něco pro sebe.

Sepište si všechny výdaje

Poznamenejte si pravidelné měsíční výdaje a roční výdaje vydělte dvanácti. Výdaje denní potřeby si zapisujte do notýsku a utvořte si rozpočet na každou kategorii. Na konci měsíce uvidíte, jakou kategorii jste přečerpali a kde ušetřili. Výdaje za telefon, internet a pojištění se pokuste snížit změnou poskytovatele nebo aktualizací smluv. Přečtěte si tipy, jak ušetřit tisíce.

Cílem je vybalancovaný rozpočet

Dalším krokem je zhodnocení příjmové a výdajové stránky. Po několika týdnech odhalíte pravidelné měsíční výdaje a výdaje denní potřeby. Ty zredukujte do té míry, abyste vyrovnali svůj rozpočet a měli na splácení dluhů. Ideální stav nastává, když jsou příjmy vyšší než výdaje a jste schopni vytvořit finanční rezervu.



Datum: 29. 1. 2015

Likvidujte dluhy od nejdražšího k nejlevnějšímu

Pokud jste se zadlužili u více bank a nebankovních společností a máte kreditní kartu, spotřebitelský úvěr, kontokorent a další půjčky, zvažte jejich konsolidaci. Funguje to na tom principu, že finanční instituce za Vás zaplatí dluhy a vy jí splácíte měsíčně pouze jednu splátku. V případě, že s konsolidací neuspějete, zbavte se jako první nejdražšího dluhu.

JAK RYCHLE SEHNAT PENÍZE

Také byste rádi znali odpověď na otázku, kde vzít peníze? Nejrychlejší cestou je bezesporu půjčka, tou trnitější vydělávání a spoření.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU PŮJČKY

Nebuďte pohodlní zjišťovat si více podrobností a vyvarujte se nejčastějším chybám při výběru půjčky. O jaké se jedná?

JAK UŠETŘIT TISÍCE KORUN ROČNĚ

S našimi tipy se Vám podaří uspořit několik tisíc korun a utvořit si finanční rezervu na horší časy.

NEBANKOVNÍ PŮJČKA

Nebankovní společnosti v současné době směle konkurují bankám a neustále se snaží zlepšovat a rozšiřovat svou nabídku. Lehce u nich získáte půjčky do výplaty, střednědobé půjčky i úvěry zajištěné nemovitostí.

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMU

U žádostí o půjčku často narazíte na to, že musíte doložit příjem. Ne vždy jsou ale finanční instituce tak přísné. Na internetu najdete vcelku bohatou nabídku půjček bez doložení příjmu.

RYCHLÁ PŮJČKA

Od půjček nejčastěji očekáváme, aby byly dostupné, levné a rychle vyřízené. Rychlé půjčky jsou tu pro Vás, když potřebujete peníze okamžitě a bez čekání..