Jak si najít práci po padesátce?

Lidé starší 50 let mohou mít problém najít si práci. Mnoho firem a živnostníků má vůči starší generaci předsudky a panuje u nich všeobecný názor, že starší pracovníci nezvládají pracovní tempo, požadují příliš vysoký plat a nedokážou se přizpůsobit dynamickému prostředí. Pokud se i vy nacházíte v tomto věku a hledáte práci, poradíme vám, jak zvýšit své šance na trhu práce.

Rada č. 1 – Sepište svůj životopis

Základem všeho je sepsat svůj životopis, který musí být poutavý, ale také pravdivý. Životopis je prvotním kontaktem mezi vámi a potenciálním zaměstnavatelem. Napište do něj všechny své profesní zkušenosti, ale pozor na zastaralé informace – životopis se vám vždy musí vejít na jednu stránku.

Rada č. 2 – Umějte se „prodat“

Ačkoliv cítíte svůj věk jako handicap, nezapomeňte na to, že jste odpracovali desítky let a nasbírali dostatek zkušeností. Pochlubte se v životopisu nebo motivačním dopisu, na jakém projektu jste naposledy pracovali a jakou jste v něm měli roli. Vyzdvihněte své benefity – tedy pečlivost, zodpovědnost, samostatnost a časovou flexibilitu (již se nemusíte starat o děti).

Rada č. 3 – Přizpůsobte se nové době

Jestliže mají potenciální zaměstnavatelé požadavky na kvalifikaci a odbornost, ale vy jste se stále nespřátelili s počítačem, internetem a kancelářskou technikou, nastává ideální čas k rekvalifikačním kurzům či seminářům. Vzdělávat bychom se totiž měli po celý svůj život, abychom se zvládli vyrovnat dravějšímu mládí.


Datum: 3. 12. 2017

Rada č. 4 – Buďte připraveni na vše

Pokud jste dostali pozvání k pracovnímu pohovoru, nesmíte svou šanci promarnit. Nepodceňujte přípravu na pohovor a vyhledejte si o budoucím zaměstnavateli základní informace. Zjistěte si, jakou mzdu berou lidé na obdobných pozicích – nebudete zaskočeni otázkou, jaký požadujete plat. Během pohovoru zopakujte své pracovní úspěchy a uveďte konkrétní příklady, jak jste řešili pracovní problémy.

Rada č. 5 – Buďte reprezentativní

Na každý pohovor vždy jděte jako na první a buďte pozitivně naladěni. Neodhalujte při pohovoru své karty, i když se cítíte zoufale a tu práci potřebujete. Odpovídejte na otázky nahlas, sebevědomě a udržujte oční kontakt. Nezapomeňte ani na svůj vzhled a pořiďte si na pohovor vhodné oblečení, i když se ucházíte o nižší pracovní pozici.

JAK RYCHLE SEHNAT PENÍZE

Také byste rádi znali odpověď na otázku, kde vzít peníze? Nejrychlejší cestou je bezesporu půjčka, tou trnitější vydělávání a spoření.

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI VÝBĚRU PŮJČKY

Nebuďte pohodlní zjišťovat si více podrobností a vyvarujte se nejčastějším chybám při výběru půjčky. O jaké se jedná?

JAK UŠETŘIT TISÍCE KORUN ROČNĚ

S našimi tipy se Vám podaří uspořit několik tisíc korun a utvořit si finanční rezervu na horší časy.

NEBANKOVNÍ PŮJČKA

Nebankovní společnosti v současné době směle konkurují bankám a neustále se snaží zlepšovat a rozšiřovat svou nabídku. Lehce u nich získáte půjčky do výplaty, střednědobé půjčky i úvěry zajištěné nemovitostí.

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMU

U žádostí o půjčku často narazíte na to, že musíte doložit příjem. Ne vždy jsou ale finanční instituce tak přísné. Na internetu najdete vcelku bohatou nabídku půjček bez doložení příjmu.

RYCHLÁ PŮJČKA

Od půjček nejčastěji očekáváme, aby byly dostupné, levné a rychle vyřízené. Rychlé půjčky jsou tu pro Vás, když potřebujete peníze okamžitě a bez čekání..